Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

12 de març de 2014 Continua el temps estable

dimecres, 12 de març de 2014Des de la setmana passada continuem estant sota l'acció de l'anticicló que ens deix un temps molt estable, dies assolellats, amb força amplitud tèrmica pel que fa a les valls, amb temperatures sota zero de nit i matinada i més suaus a migdia. Un dia darrere l'altre el comportament és similar, puja més o menys la temperatura però fa l'ambient a migdia força comfortable. De moment no es veu el final a la situació anticiclònica. Per tant, toca gaudir de la muntanya i, com sempre, amb prudència.
Al fons de les valls les temperatures arriben fins els 16ºC o 17ºC de màxima, a mitja muntanya al voltant dels 10ºC i a alta muntanya al voltant dels +4ºC. Les mínimes en canvi, van dels -3ºC a -2ºC al fons de les valls i a mitja muntanya i al voltant de -4ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP