Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

14 de març de 2014 Continua l'anticicló + Meteotemps

divendres, 14 de març de 2014


Esclat de primavera a tot el pla de Lleida

Continua la situació anticiclònica i no es veu el final, tan sols demà bufarà vent de port i potser que a la divisòria hi hagi més núvols, però el temps estable continuarà en general i amb temperatures suaus a migdia i fredes de nit i matinada.
Avui mateix les amplituds tèrmiques a les valls són notables, Esterri d'Àneu ha tingut una mínima de -2,5ºC i una màxima de 17,6ºC i a hores d'ara encara tenim 9ºC. A Sort han arribat als 20ºC també amb una mínima de -2ºC. A alta muntanya les màximes han voltat els +2ºC i les mínimes els -3ºC a -5ºC.


Us deixem el Podcast de la secció de "Meteo Temps" del programa de Catalunya Radio Meteo Mauri que es pot escoltar tots els dijous a les 19h per internet, programa que dirigeix el conegut meteoròleg de TV3 Francesc Mauri del passat dijous amb Ramon Baylina com a observador de Sort:

http://www.catradio.cat/audio/796341/MeteoTemps---Amb-Ramon-Baylina-ex-observador-de-Sort

Més informació a: http://www.catradio.cat/audio/794344/MeteoMauri---Programa-67

Podeu escoltar també la entrevista que ens va fer com a Meteopallars el passat 23/01/2014 a: http://www.catradio.cat/audio/786873/MeteoTemps

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP