Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

15 de març de 2014 Vent de nord i Cursa Bassiero

dissabte, 15 de març de 2014Posta de sol rogenca aquesta tarda a Esterri d'ÀneuAvui el dia tot i ser assolellat i continuar amb la tònica dels darrers dies, avui han aparegut núvols que des de primeres hores s'han deixat veure, primer cirrus i més tard més espesos i, sobretot, en direcció nord ha quedat més tapat i es podia veure la "gavatxa". Al vespre han quedat Altocúmuls que han deixat una posta de sol rogenca. A més a més, aquests núvols han anat acompanyats durant tota la jornada de vent de port, fluix però perceptible a les valls i més fort a cotes altes on, fins i tot, resultava molest. El flux de nord encara continuarà unes hores més fins demà.

La Gavatxa al nord del Pallars Sobirà vista des de Port Ainé


Tot i això, les temperatures han estat un dia més suaus, especialment, les mínimes, positives a les valls amb valors entre 3ºC i 7ºC, i negatives a alta muntanya amb valors entre -4ºC i -2ºC. Les temperatures màximes han arribat als 20ºC a Sort, als 17ºC a Esterri d'Àneu, entre 8ºC i 10ºC a mitja muntanya i al voltant dels 2ºC a alta muntanya, encara que la sensació ha estat de més fresca.

Aquesta tarda hem assistit a Esterri d'Àneu a les Jornades tècniques d'esqui de muntanya amb motiu del 50è aniversari de la cursa del Bassiero que tindrà lloc demà i recórrer alguns dels paratges més impressionants del Pallars Sobirà dins Aigüestortes. Avui l'ambient a Esterri, lloc base de la cursa, ha estat molt animat tota la tarda, davant l'Ajuntament hi havia un rocòdrom infantil, entre d'altres activitats. Al llarg de la taula rodona de les Jornades recordem una de les frases que ha dit un dels ponents, on deia què les sel·leccions catalanes d'esqui de muntanya estan entre les terceres o quartes millors del món.Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP