Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

17 de març de 2014 Màximes primaverals i grans amplituds tèrmiques

dilluns, 17 de març de 2014

La Maladeta des de Superbagneres

Després d'un cap de setmana relativament tranquil i assolellat a excepció del vent que bufava a cotes altes i que era molest, avui dilluns el dia ha estat plenament estable, sense vent, amb sol sense núvols i, sobretot, temperatures que s'han enfilat molt a tot arreu.
Les màximes a les valls han voltat els 24ºC i 25ºC, els 20ºC a mitja muntanya i entre 9ºC i 11ºC a alta muntanya.
Les mínimes han estat entre els 0ºC i 3ºC a les valls i a mitja muntanya i entre 0ºC i 4ºC a alta muntanya, cosa que ha fet que les amplituds tèrmiques a les valls hagin estat molt elevades, de fins a 25ºC d'amplitud tèrmica, realment espectacular el contrast dia-nit. Els propers dies ja no pujaran tant i el cap de setmana tornarà l'hivern.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP