Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

21 de març de 2014 Arriba canvi de temps

divendres, 21 de març de 2014

Benvinguda primavera
El dia ha començat amb núvols alts que amb el pas de les hores han anat ennuvolant el cel fins a deixar-lo cobert en espera de les precipitacions les properes hores i, sobretot, davallada clara de temperatures especialment diumenge.
Les màximes a les valls avui encara han estat suaus encara que ja no tan altes, fins els 19ºC al fons de les valls i al voltant dels 14ºC a mitja muntanya, a alta muntanya al voltant dels 4ºC. Les temperatures mínimes han estat entre 0ºC i 1ºC a les valls, a mitja i alta muntanya.


Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP