Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

23 de març de 2014 Nevades febles i temps inestable

diumenge, 23 de març de 2014

Webcam de Valência d'Àneu aquest migdiaDia cobert, gris, plujós i nevant a partir dels 1.000 - 1.100m amb vent als cims, en especial, a la part més nord de la comarca. Més al sud el no estava tan cobert i fins i tot, el sol ha estat present però amb ambient fresc arreu. Les quantitats recollides de precipitació són petites: 2,2mm a Llagunes, 8,3mm a Certascan.
Les màximes s'han quedat curtes, 11,2ºC a Sort però 6ºC a Esterri d'Àneu i a Llagunes, a mitja muntanya per sota zero amb valors propers a 0ºC i valors màxims de -6ºC a -7ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre -2ºC i -1ºC a les valls, al voltant de -3ºC a mitja muntanya i al voltant de -10ºC a alta muntanya.
Començarem la setmana inestable.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP