Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

24 de març de 2014 Dia variable

dilluns, 24 de març de 2014
El dia ha estat molt variable, al matí cel més serè i a la tarda més cobert amb precipitació feble als cims de la part més nord de la comarca.
Les temperatures màximes han pujat amb diferència respecte les d'ahir, amb valors màxims de 12ºC i 14ºC a les valls, 9ºC i 10ºC a mitja muntanya (mentre que ahir en aquests mateixos llocs van ser negatives) i també positives a alta muntanya amb valors al voltant dels 2ºC.
Les temperatures mínimes han estat negatives arreu amb valors entre -5ºC i -2ºC a les valls i a mitja muntanya i entre -7ºC i -10ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP