Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

25 de març 2014 Temps revolt

dimarts, 25 de març de 2014


Dia molt variable amb una mica de tot, ha començat nevant i plovent, després ha parat i per la tarda s'hi ha tornat a posar. El dia començava amb cadenes obligatòries per circulars des de Casa Sastrada en direcció al port de la Bonaigua, i a hores d'ara tornen a ser necessàries. A la tarda és quan ha nevat amb més alegria a cotes per sobre els 1.300m. Les quantitats recollides de precipitació: 1,4mm a Esterri, 4,2mm a Planes de Son, 10,2mm a Port Ainé, 1mm a Rialp, 2,3mm a Sort, 5,1mm a Bonaigua, 12,1mm a Certascan i 12,2mm a Espot.

Les temperatures màximes han estat al voltant dels 10ºC al fons de les valls, dels 3º o 4ºC a mitja muntanya i negatives a alta muntanya amb valors màxims de -3ºC a -1ºC. Les mínimes han estat al voltant dels 2ºC al fons de les valls, dels -2ºC a -4ºC a mitja muntanya i al voltant de -7ºC i -8ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP