Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

30 de març de 2014 Diumenge passat per aigua

dilluns, 31 de març de 2014Dia passat per aigua a les valls del Pallars Sobirà, la cota de neu es troba bastant amunt, per sobre els 2.000m. amb visibilitat reduïda.

La precipitació recollida fins les 21h:
Esterri A. 7,6mm
Planes de Son 11,4mm
València A. 7,8mm
Llagunes 19,4mm
Amitges 7,2mm
Port Ainé 19,2mm
Rialp 8mm
Sort 7,5mm
Bonaigua 17,4mm
Espot 23,8mm

Les temperatures s'han mantingut similars o lleugerament més baixes a les valls i una mica més altes a alta muntanya. Les màximes avui han estat al voltant dels 8ºC a 10ºC a les valls, al voltant dels 7ºC a mitja muntanya i al voltant de 0ºc o 1ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat al voltant de 4ºC a les valls, d'1ºC a mitja muntanya i entre -3ºC i -2ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP