Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

3 de març de 2014 Torna la neu i el vent

dilluns, 3 de març de 2014


El dia ha començat tranquil i amb el pas de les hores s'ha ennuvolat fins a quedar cobert i a mitja tarda han començat les precipitacions que fan baixar la cota de neu, sobretot, per a les properes hores on baixarà fins els 800m o inclús per sota. Hi ha avisos en aquest sentit del Servei Meteorològic de Catalunya per neu i vent fort als cims.

Les temperatures màximes han arribat als 12ºC a Sort, als 8,5ºC a Esterri d'Àneu, entre 2ºC i 6ºC a mitja muntanya i al voltant de -2ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre -5ºC i 2ºC a les valls i a mitja muntanya i al voltant dels -10ºC a alta muntanya.

La precipitació recollida fins les 21h: Esterri 4,8mm, Planes de Son 9,6mm, Llagunes 6,2mm, Port Ainé 12,2mm, Sort 8mm, Bonaigua 9,5mm i Certascan 11,4mm.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP