Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

5 de març de 2014 Torna la estabilitat per a quedar-se

dimecres, 5 de març de 2014


Diagrama previst per a Esterri d'Àneu. Feia temps que no es veia tanta estabilitat.Després de dos dies de nevades i avui encara amb neu a cotes més altes, finalment a partir de demà s'imposarà l'anticicló i la calma durant uns quants dies seguits, ja tocava. La nevada ha estat general i repartida per tot el pirineu tant oriental com occidental i a cotes altes ha deixat gruixos importants de neu nova, de més de 50cm. El port de la Bonaigua continua tancat.
Les temperatures màximes han estat fins els 14,6ºC a Sort o els 9ºC a Esterri d'Àneu, entre 4ºC i 8ºC a mitja muntanya i entre -2ºC i 0ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat al voltant dels 0ºC a les valls, -1ºC a mitja muntanya i al voltant de -4ºC a alta muntanya.
Les quantitats de precipitació recollides avui: Esterri 10,4mm, Planes de Son 10,8mm, Llagunes 1mm, Port Ainé 2,8mm, Rialp 2mm, Bonaigua 15,8mm i Certascan 33,2mm.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP