Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Cap de setmana 1 i 2 de març de 2014 Molt variable

diumenge, 2 de març de 2014


Diagrama de temperatures i precipitació previst per a Esterri d'Àneu


Després d'un dissabte amb neu i molt variable, aquest matí hi ha hagut treva i ha deixat un temps més assolellat però encara amb vent als cims, la pausa és breu doncs per la propera nit-matinada i demà s'esperen noves nevades. De tota manera sembla que finalment l'anticicló vindrà cap a finals de setmana. Ahir i aquest matí el port de la Bonaigua estaven tancats però més tard ha obert de nou.

Les temperatures màximes han pujat vers les d'ahir fins els 17ºC a Sort, o els 14ºC a Esterri d'Àneu, al voltant de 7ºC o 8ºC a mitja muntanya i al voltant de -1ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre -3ºC i 0ºC a les valls i a mitja muntanya i entre -7ºC i -5ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP