Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Excursió pel pirineu francés més proper

dissabte, 29 de març de 2014















































No és la primera vegada que ho diem, sempre ens agrada anar a donar tombs pel pirineu francès més proper a casa nostra, l'Haute Garonne, Val Louron i la Val d'Aure als Hautes Pyrénées. Hi ha racons i paisatges de gran bellesa amb la vegetació i la neu característica del vessant atlàntic, paisatge verd, grandioses muntanyes, bonics colls de muntanya on admirar-les i llacs preciosos. Cada passejada és una descoberta.
Aquí en teniu un breu resum, a les imatges es pot veure des de Superbagneres a Luchon, a la vall de Louron, el llac de Génos, Pont de Prat, la vall d'Aure i fins la boca nord del túnel de Bielsa. Hi ha molt Pirineu per a descobrir.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP