Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Posta de lluna i Halo solar a Tarragona

dimecres, 19 de març de 2014


Les tres primeres imatges corresponen a la lluna a primera hora d'aquest matí poc abans que s'amagués entre núvols baixos. Les tres imatges de sota correponen a l'espectacular halo solar que s'ha vist aquest migdia sobre la ciutat de Tarragona. Com ja hem dit en altres ocasions, la presència d'un halo solar acostuma a indicar canvi de situació meteorològica en les properes hores.


Avui a Tarragona el cel ha estat enteranyinat gairebé tot el dia amb estones de sol o més aviat resol.  Al Pallars Sobirà ha continuat sent un dia tranquil i estable amb temperatures similars a les dels darrers dies o una mica més baixes, sobretot, a mitja i alta muntanya, però ambient molt suau a les valls. El descens de temperatures per al cap de setmana serà acusat i la neu baixarà de cota.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP