Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Seguint el Port de la Bonaigua fins a Beret: la ruta blanca

dimarts, 25 de març de 2014

Les imatges corresponen al cap de setmana anterior a l'últim, el dia de la cursa del Bassiero. Les parets de neu que torna a mostrar enguany el port de la Bonaigua són espectaculars, no hi ha tanta neu com l'any passat que va ser excepcional però tampoc no es queda curt.
Els pals de senyalització de la carretera tenen 4 metres d'alçària, i en alguns llocs els sobrepassa amb escreix, i en d'altres la pressió que exerceix la neu i el pes que suporten fa que es dobleguin o acabin trencats.
L'immens Pla de Beret està totalment blanc, hi ha molta neu.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP