Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Trens de muntanya (III): El Cremallera de Núria

dissabte, 22 de març de 2014

Tercera entrega de la nostra col·lecció trens de muntanya: el mític Cremallera de Núria

Rellotge de l'estació de Ribes Vila
El sistema de cremallera
Estació de Núria
Arribada a l'estació de Nüria
Interior estació de Nüria
Interior d'un dels trens
Paisatges durant el trajecte
Cabina del maquinista
Quan arriba o surt el cremallera de Núria fa sonar el típic xiulet

Avui 22 de març hem llegit a Viquipèdia que fa anys, concretament el 1931, es va posar en marxa el tren cremallera de Núria. Feia dies que teníem mig preparat aquest reportatge, aprofitem la data per a retre-li el nostre particular homenatge. Un 22 de març de 1931 es va inaugurar oficialment la línia.

La Vall de Núria és l'únic indret dels Pirineus on no es pot arribar amb cotxe, només ho pots fer a peu o amb el tren cremallera que puja des de Ribes de Fresser a Núria, passant per Queralbs on també fa parada. L'entranyable cremallera és prou conegut arreu de Catalunya i tenint en compte que et puja fins al peu del Santuari de Núria, es tracta d'un lloc amb una forta devoció per als catalans. La Mare de Déu de Núria i Sant Gil són molt estimats pels catalans, i es troba en un lloc ideal per anar a passar-hi el dia en família.

Des de Ribes-Enllaç fins a Núria són 12,5 km de gaudir del paisatge i del propi recorregut que salva un desnivell de 1.000m. Quan després de l'últim túnel se'ns apareix tota l'explanada del Santuari no es pot evitar fer un Ohh!!! d'exclamació. 
Un cop arribes les activitats que pots fer són molt variades: a l'hivern, esqui, raquetes, muntanya, trineus, parc lúdic i gaudir de la neu; i a l'estiu excursions de muntanya als pics més emblemàtics de la zona: Puigmal, Finestrelles, Noucreus, entre d'altres, recórrer la coneguda Olla de Núria.

Per últim, passar la nit a Núria és una experiència del tot recomanable perquè vora els 2.000m d'altitud els estels i el silenci es gaudeixen plenament. I, cal dir-ho, es menja de meravella. A nosaltres particularment ens encanta el característic xiulet del tren cremallera que resona per tota la vall.

A les instal·lacions de Núria, entre d'altres exposicions referides al medi ambient hi ha una exposició permanent sobre el tren cremallera.

Text i imatges: @Meteopallars
Imatges de març de 2014
Tots els drets reservats.
Més informació a: http://www.valldenuria.com/website_valldenuria/cat/index.asp
Més informació i característiques tècniques del tren a: Viquipèdia
Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP