Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

1 d'abril de 2014 Ambient suau

dimarts, 1 d’abril de 2014


Halo solar, signe inequívoc d'un possible canvi de temps

Dia tranquil amb núvols i ambient molt suau a migdia com a conseqüència de la situació de sud que ha predominat en la jornada d'avui i també de demà. Les amplituds tèrmiques són notóries a les valls, en canvi a alta muntanya molt poca variabilitat de temperatures acompanyades de vent.
Les temperatures màximes s'han enfilat fins els 18ºC a Sort, 17,5ºC a Esterri d'Àneu quan fa tan sols dos dies a Esterri d'Àneu la màxima va ser de 8,8ºC, entre 11ºC i 14ºC a mitja muntanya i al voltant dels 2ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre 0ºC i 3ºC a les valls i a mitja muntanya i entre -1ºC i -2ºC a alta muntanya.

Us anotem els registres mensuals de precipitació corresponents al març:
Esterri A. 40,6mm
Planes de Son 59,6mm
Llagunes 61,8mm
Port Ainé 86mm
Sort 46,4mm
Tavascan 51,8mm
Escaló 33mm
Pla de Beret 47,2mm

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP