Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

14 d'abril de 2014 Estabilitat

dilluns, 14 d’abril de 2014

Diagrama previst per a Esterri d'Àneu els propers dies


Després de les tempestes del passat divendres i dissabte, ahir diumenge i avui dilluns el temps ha estat estable i tranquil, amb presència d'alguns núvols i ambient suau a migdia amb contrast amb la nit i matinada amb temperatures mínimes baixes.

Les màximes han arribat als 22ºC i 23ºC al fons de les valls, entorn als 19ºC a mitja muntanya i entre 9ºC i 11ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat a tota la comarca al voltant dels 2ºC amb l'excepció de Sort on ha estat de 7,7ºC.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP