Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

16 d'abril de 2014 Continua la estabilitat

dimecres, 16 d’abril de 2014


La posta de lluna aquest matí vista des de Tarragona


Al Pallars Sobirà continuem amb dies estables, assolellats, amb alguns núvols sense importància i ambient càlid a migdia al fons de les valls i força amplitud tèrmica. Les temperatures màximes han arribat als 25,7ºC a Sort, i 23,6ºC a Esterri d'Àneu, a mitja muntanya al voltant dels 15ºC a 18ºC i a alta muntanya entre 7ºC i 11ºC.
Les temperatures mínimes han estat enter 1ºC i 2,5ºC a les valls i a mitja muntanya amb l'excepció de Sort amb una mínima de 7,8ºC i al voltant de 3ºC a alta muntanya.
A partir de dissabte s'inestabilitza i poden arribar canvis de temps.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP