Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

21 d'abril de 2014 Acaba la Setmana Santa amb ruixats i tempestes

dilluns, 21 d’abril de 2014

Puntualment ahir diumenge va arribar el canvi de temps amb ruixats febles i molts núvols. Avui dilluns el dia ha començat amb molts núvols que s'anaven desenvolupant amb rapidesa i que han deixat també ruixats i xàfecs dispersos i que encara ho poden fer en les properes hores. Avui la extensió dels xàfecs i tempestes és més general i afecta a molts punts de Catalunya.

Les quantitats recollides fins les 20h; Esterri A. 3,2mm, Planes de Son 6mm, Port Ainé 12,2mm, Farrera 3,8mm, Peramea 17,6mm, Rialp 4mm, Sort 7,1mm i Certascan 6,4mm.

Les temperatures s'han quedat més curtes i les màximes només han arribat fins els 17ºC o 18ºC al fons de les valls, fins els 12ºC a mitja muntanya i només entre 1ºC i 6ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat al voltant de 6ºC al fons de les valls, entre 1ºc i 2ºC a mitja muntanya i negatives amb valors al voltant de -2,5ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP