Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

23 d'abril de 2014 Diada de Sant Jordi variable

divendres, 25 d’abril de 2014

Diada de St. Jordi variable amb estones de sol i núvols i alguns ruixats aquesta tarda en alguns punts com ara Port Ainé amb 9,2mm o Espot amb 4,9mm.
Les temperatures han estat suaus a migdia al fons de les valls amb valors que han arribat als 19ºc o 20ºC, més fred a mitja muntanya amb valors màxims al voltant dels 10ºC a 15ºC i valors de 8ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre 1ºC i 5ºC a les valls i a mitja muntanya i negatives al voltant de -2ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP