Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

25 d'abril de 2014 Temps variable i nevades als cims

divendres, 25 d’abril de 2014
El dia ha començat amb els cims enfarinats i nevats a partir dels 2.100m en amunt. Entre 13 i 19cm a tota la zona, i 19cm a Espot. El temps ha estat variable al llarg de tot el dia amb pas de nuvolades que han anat deixant el cel cobert a estones. Ambient més fresc, temperatures que s'han quedat més curtes i vent que ha augmentat la sensació de fresca.

Les temperatures màximes han arribat als 16,9ºC a Sort però només 13ºC a Esterri d'Àneu o 7,8ºC a les Planes de Son, a alta muntanya les temperatures han estat molt baixes amb valors màxims de -2,5ºC a 0ºC. Les temperatures mínimes han estat entre 2ºC i 6ºC a les valls i a mitja muntanya i a alta muntanya valors mínims entre -4,5ºC i 3ºC. El cap de setmana es presenta variable.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP