Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

29 d'abril de 2014 Jornades grises i pluges febles

dimarts, 29 d’abril de 2014Els darrers dies han estat similars, nuvolades, algunes pluges febles i estones amb sol. Tant diumenge com dilluns va nevar feblement a cotes altes per sobre dels 1.600m i agafant per sobre dels 2.000m però precipitació poca cosa. El vent també ha estat present els darrers dies bufant a estones amb més intensitat.
Avui han tornat a caure petits ruixats que han deixat 1,4mm a Port Ainé o 1,3mm a Sort.

Les temperatures màximes han arribat vora els 20ºC al fons de les valls, sobre els 13ºC a mitja muntanya i al voltant dels 6ºC a alta muntanya.
Les temperatures mínimes han estat entre 1ºC i 5ºC a les valls i a mitja muntanya i negatives entre -1ºC i 0ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP