Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

3 d'abril de 2014 Pluja i neu al Pallars Sobirà

dijous, 3 d’abril de 2014
La pluja va arribar puntualment durant el dia d'ahir i avui ha continuat plovent i nevant a cotes a partir de 1500 a aquestes hores tot i que al matí la cota era més alta. S'estan acumulant quantitats importants en alguns punts d'alta muntanya. El port de la Bonaigua és tancat per risc d'allaus. Continua plovent i nevant, per la qual cosa, els mm acumulats seran més del que reflectim aqui.

Precipitació recollida avui fins les 21h:
Esterri A. 20mm
Planes de Son 27,2mm
València A.20,6mm
Llagunes 66,4mm
Port Ainè 80,6mm
Sort 18mm
Bonaigua 48,2mm
Espot 54,6mm

Acumulats entre ahir i avui, a Espot ja volten els 100mm, 86mm a Farrera. Els rius baixen molt alegres i de color marronós degut a la pols en suspensió procedent del Sàhara.
A Espot aquest matí ja tenien 51cm. de neu nova més la que hagi anat caient al llarg del dia.

Les temperatures avui s'han quedat més curtes, fins els 12ºC a Sort o 9,6ºC a Esterri, al voltant dels 7ºC a mitja muntanya i negatives a alta muntanya amb valors màxims de -1ºC. Les temperatures mínimes, que en alguns punts s'estan donant a hores d'ara, han estat entre 4ºC i 7ºC al fons de les valls, entre 0ºC i 3ºc a mitja muntanya i entre -3ºC i -2ºC a alta muntanya.

Actualització dades precipitació acumulada segons Meteocat:
Espot 118,1mm
Bonaigua 71,7mm
Salòria 47,5mm

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP