Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

5 i 6 d'abril de 2014 Cap de setmana estable

diumenge, 6 d’abril de 2014Cap de setmana tranquil i estable amb presència de núvols alts i mitjos, però assolellat, encara el vam començar amb vent i ambient suau a les valls a les hores centrals del dia. Un cap de setmana força bó per haver fet activitats a l'aire lliure.

Les temperatures màximes han arribat fins els 23,3ºC a Sort, 21,9ºC a Esterri d'Àneu, encara que 16,3ºC a les Planes de Son, 14ºC a Port Ainé i entre 7ºC i 12ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre 3ºC i 6ºC a les valls i a mitja muntanya i negatives amb valors al voltant de -1ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP