Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Altocúmuls lenticulars al Mont Caro (Ac len)

dimarts, 8 d’abril de 2014


 Fotos: Ramon i Conxi

Dissabte passat, tot i que el dia va ser assolellat en conjunt, al cel es van poder veure molts tipus de núvols i encara bufava el vent de mestral. Entre la diversitat de núvols, a les terres de l’Ebre, i més concretament, al massís del Port; vam poder contemplar uns preciosos altocúmuls lenticulars, alguns dels quals, eren irisats. Les estructures dels esmentats núvols van dibuixar formes tan boniques com les que podem apreciar en les imatges.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP