Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Coneixeu el llac de Génos-Loudenvielle? un racó idílic

dilluns, 28 d’abril de 2014

El llac de Génos - Loudenvielle (950m aprox.) és un d'aquells llocs que enamoren només veure'l, es troba al pirineu francès a la vall de Louron entre Saint Lary i Luchon, força aprop de la Vall d'Aran.

Aquesta part del pirineu francès ens encanta i hi anem sovint. La zona on es troba el llac és un bonic entorn de pobles i altes muntanyes que es reflexen dins les aigües que donen fonts termals per a l'establiment termolúdic de Balnéa. Tota la vora del llac es pot passejar resseguint el caminet a l'hora que trobem bancs on seure, ponts de fusta i uns extensos prats verds on es practica habitualment el parapent. Sempre hi trobem gent volant per sobre la zona i aterrant tot just al costat del llac.

El llac, que és artificial, té una superfície de 32 Ha. i al seu voltant trobem tot un seguit de pobles la mar de bonics, com ara Génos, Loudenvielle, Aranvielle, entre d'altres. Podeu arribar fins a la capçalera de la vall, a Pont de Prat, on comencen excursions d'alta muntanya.
En aquesta zona es troben les estacions d'esquí de Peyragudes, Val Louron i saltant el bonic coll d'Azet, amb unes vistes impressionants, queda a tocar Saint Lary.

Les imatges corresponen a l'inici de la primavera d'aquest any 2014.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP