Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Corona solar al Pla de Beret el Divendres Sant

dissabte, 19 d’abril de 2014La Corona Solar pertany al grup dels fotometeors i apareix com un o més anells de colors, amb un radi relativament petit (sobretot comparat amb l'halo solar) que apareix al voltant del sol o la lluna i que és produeix per la difracció de la llum a les gotes d'aigua. Per a què es pugui veure els núvols són del tipus Altoestrats.
Ahir al Pla de Beret després d'haver vist l'halo solar, les bandes de núvols eren molt canviants i entre elles vam poder veure aquesta corona solar.


Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP