Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

El blau turquesa de l'embassament de Guadalest

divendres, 18 d’abril de 2014


L'embassament d Guadalest es troba al costat del poble de Castell de Guadalest a la comarca alacantina de la Marina Baixa. Rep les aigües del riu Gaudalest afluent del riu Algar i té una capacitat de 13 hm3 i una superfícies de 68 Ha. Actualment està al 53,85% segons embalses.net
El que més ens va cridar l'atenció és el color blau turquesa de les seves aigües, una tonalitat ben diferent dels embassaments que acostumem a veure per les nostres contrades.
Des del Castell de Guadalest la vista és fantàstica.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP