Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

La Noguera Pallaresa s'obre pas per la neu del Pla de Beret

dissabte, 19 d’abril de 2014


Imatge parcial d'un tauler indicador del curs del riu

Al Pla de Beret neixen dos importants rius, la Garona que va l'Atlàntic i la Noguera Pallaresa que va cap al Mediterrani. En aquest cas hem fotografiat el curs i el naixement de la Noguera Pallaresa i com es va obrint pas entre la neu, que encara n'hi ha molta al Pla de Beret, buscant el Pallars Sobirà.
Sobre el naixement dels dos rius ja vam fer un reportatge 
Al llarg del Pla de Beret, la Noguera Pallaresa dibuixa tot un seguit de meandres i corbes, fins que gira en direcció cap a Montgarri.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP