Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

L'Estació meteorològica de Núria

dilluns, 7 d’abril de 2014


Coneixeu l'estació meteorològica de Núria?
Allà on anem, segurament serà per deformació professional que en diuen, si veiem una estació o un observatori, les nostres pases ens dirigeixen irremediablement cap allà. I a Núria no va ser una excepció. Al veure el recinte tancat ple d'instruments meteorològics ajudats amb les raquetes de neu no vam tardar ni dos segons en arribar-hi. Està en un lloc totalment accessible i a la vista, el que resulta més interessant és que hi ha dos enormes cartells explicatius de l'observatori on es detalla què es mesura, com es mesura, els instruments meteorològics i algunes dades i gràfiques de registres observats a la zona. L'estació, a més a més, forma part de la Xarxa d'Estacions Meteorològiques del Servei Meteorològic de Catalunya.
Ens va agradar molt i està ben equipada, esperem que duri i es conservi així per molts anys.


Per últim, volem afegir un parell de definicions per aclarar dos termes que sovint s'utilitzen com equivalents quan no ho són, i que en molts casos s'usen de forma massa alegre per a designar coses que no corresponen.

Segons el TERMCAT:
Observatori meteorològic:
Centre d'observació meteorològica dotat d'instrumental abundant i de personal tècnic suficient per a assegurar la continuïtat i l'eficàcia del treball i la prossecució de recerques científiques.

Es designen amb el nom d'estacions meteorològiques com el lloc on es fan observacions meteorològiques regulars. Si l'organització d'aquest lloc és complexa, s'utilitza el terme observatori meteorològic.


Per tant, quedar ben clar que el fet de tenir una estació meteorològica (i amb més raó si es tracta d'una casolana) no ens converteix en observadors ni molt menys en observatoris. Cal tenir-ho en compte. A més a més, per a que es consideri observatori oficial tots els instruments han de ser homologats i complir amb la normativa de la OMM (Organització Mundial de Meteorologia).

Podeu veure més informació sobre un observatori meteorològic a: Aparells meteorològics


Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP