Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

11 de maig de 2014 Dia gris i ennuvolat

diumenge, 11 de maig de 2014Dia gris i ennuvolat que ha deixat alguns ruixats en alguns punts com ara Sort 5,2mm, Port Ainé 5,6mm o Llagunes 4,8mm. L'ambient ha estat més fresc i les temperatures no han pujat tant com en jornades anteriors.
Les màximes han arribat als 22ºC a Sort, els 19ºC a Esterri d'Àneu, 17ºC a Llagunes, 14ºC a les Planes de Son, o 12ºC a Port Ainé, a alta muntanya les màximes han estat al voltant dels 8ºC. Les temperatures mínimes han estat entre 7ºc i 11ºC a les valls i a mitja muntanya i entre 0ºC i 3ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP