Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

12 de maig de 2014 Nuvolades

dilluns, 12 de maig de 2014


Jornada amb estones de sol entre nuvolades que avui no han deixat precipitació. L'ambient ha estat més fresc en general. Queden dos dies de núvols, després sembla que s'impossarà l'anticicló.
Les temperatures màximes han estat fins als 19ºC i 20ºC al fons de les valls, al voltant dels 16ºC a mitja muntanya i al voltant dels 7ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre 1ºC i 4ºC al fons de les valls i a mitja muntanya i valors negatius propers a 0ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP