Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

14 de maig de 2014 Torna el temps estable

dimecres, 14 de maig de 2014


Tal i com estava previst, dia tranquil i assolellat amb alguns núvols prims i una mica de vent, l'ambient molt més fresc que dies enrere, sobretot a primeres hores del dia. A les hores centrals del dia l'ambient ha estat més suau amb excepció de l'alta muntanya on ha estat fred tota la jornada.
Les temperatures màximes han arribat als 18ºC i 21ºC al fons de les valls, als 12ºC fins a 16ºC a mitja muntanya i només fins al voltant de 6ºC a alta muntanya o 0,9ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat  al voltant dels 0ºC al fons de les valls, amb l'excepció de Sort amb una mínima de 6ºC, entre -1ºC i -2ºC a mitja muntanya i fins a -7ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP