Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

19 de maig de 2014 Arriben pluges

dimarts, 20 de maig de 2014
Dia variable amb sol al matí i cobert a la tarda quan una línia de xàfecs i tempestes han creuat el pirineu occidental. Les quantitats recollides han estat petites en general: 1,8mm a Esterri d'Àneu, 4,8mm a Les Planes de Son, 2,4mm a Llagunes, 7,4mm a Port Ainé, 5,6mm a Bonaigua i 5,1mm a Espot.

Les temperatures màximes han arribat als 23ºC al fons de les valls, als 18ºC a mitja muntanya i entre 6ºC i 10ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre 3ºC i 4ºC a a les valls, entre 1ºC i 4ºC a mitja muntanya i al voltant dels 0ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP