Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

20 de maig de 2014 Inestabilitat

dimarts, 20 de maig de 2014

Dia cobert amb alguns xàfecs que podran afectar en les properes hores acompanyats de tempestes i temperatures que s'han quedat una mica més curtes que els darrers dies. Les temperatures màximes han arribat als 20ºC al fons de les valls, als 14º a mitja muntanya i entre 5ºC i 6ºC a alta muntanya.
Les temperatures mínimes han estat al voltant dels 10ºC a les valls, més altes que dies enrere degut a que el dia ha començat ja ennuvolat, al voltant dels 7ºC a mitja muntanya i entre 0ºC i 3ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP