Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

21 de maig de 2014 Tempestes i pluges intenses

dimecres, 21 de maig de 2014

Mapa de llams d'avui via @MeteocatDia de pluja i tempestes fortes, en especial, a la part més nord de la comarca del Sobirà on s'han recollit quantitats importants de precipitació: 51,5mm a Bonaigua, 54,4mm a les Planes de Son, 74mm a Esterri d'Àneu (a confirmar), 38,8mm a Espot, 23,1mm a Certascan, 29,4mm a Amitges amb una lleu enfarinada, Farrera 14mm, Port Ainé 7,4mm, Sort 6mm.
Les temperatures mínimes del dia s'estan donant a hores d'ara, valors al voltant dels 10ºC al fons de les valls, dels 5ºC a mitja muntanya i valors mínims de fins a -0,3ºC a 1ºC a alta muntanya. Les temperatures màximes han estat entre 18ºC i 20ºC a les valls, entre 9ºC i 13ºC a mitja muntanya i entre 4ºC i 7ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP