Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

25 de maig de 2014 Cap de setmana de xàfecs i tempestes

diumenge, 25 de maig de 2014Dia variable amb ruixats i tempestes, que encara estan afectant a hores d'ara, amb temperatures i ambient més fresc. Està nevant per sobre dels 2.300m aproximadament. i l'ambient és fresc a tot arreu.

Les quantitats recollides fins les 20h: 1mm a Esterri, 2,4mm a Planes de Son, 3,6mm a Amitges, 2,6mm a Peramea, 1,8mm a Port Ainé, 1mm a Rialp, 1,3mm a Sort, 3,4mm a Salòria.

Les temperatures màximes han arribat als 19,9ºC a Sort, als 17,8ºC a Esterri, al voltant dels 13ºC a mitja muntanya i entre 3ºC i 6ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat al voltant de 7ºC al fons de les valls, entre 3ºC i 5ºC a mitja muntanya i negatives a alta muntanya amb valors de -3ºC a -1ºC.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP