Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

26 de maig de 2014 Noves pluges i nevades

dilluns, 26 de maig de 2014

Avui ha tornat a ploure, a nevar i fer tempesta. L'ambient ha estat clararment més fresc que dies enrere.
Les quantitats recollides avui: 12mm a Esterri d'Àneu, 12,6mm a Llagunes, 12,2mm a Amitges, 13,6mm a Farrera, 14,8mm a Peramea, 16,2mm a Port Ainé, 11mm a Rialp, 12,8mm a Sort, 18,4mm a Bonaigua on ha enfarinat, 17,9mm a Certascan.
Les temperatures màximes han arribat només fins els 15ºC al fons de les valls, , al voltant dels 10ºC a 12ºC a mitja muntanya i entre 1ºC i 4ºC a alta muntanya.
Les temperatures mínimes han estat entre 6ºC i 7ºC al fons de les valls, entre 3ºC i 4ºC a mitja muntanya i negatives entre -3ºC i 0ºC a alta muntanya. A alta muntanya ha fet fred i neu.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP