Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

29 de maig de 2014 Dia variable i nevades

dijous, 29 de maig de 2014
Continuem amb dies inestables, molt variables, començant amb sol pel matí, nuvolades que creixen i acaba plovent per la tarda. Els registres avui han estat de 1,6mm a Esterri d'Àneu, 3,6mm a les Planes de Son, 4,6mm a Llagunes, 3,8mm a Amitges, 3,4mm a Farrera, 8mm a Port Ainé, 2mm a Rialp, 3,7mm a Sort, 6,7mm a Bonaigua, 7,1mm a Espot.
A més a més, ha nevat avui a totes les muntanyes del Pallars Sobirà per damunt dels 1900-2000 metres deixant un paisatge hivernal de nou aquesta primavera.

Les temperatures màximes han arribat als 17ºC o 18ºC al fons de les valls, al voltant dels 13ºC a mitja muntanya i al voltant dels 7ºC o 8ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre 1ºC i 8ºC al fons de les valls i a mitja muntanya i negatives entre -2,5ºC i -1ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP