Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

30 d'abril de 2014 Dies variables

dijous, 1 de maig de 2014
Acabem mes amb temps molt variable, núvols, plugims, ambient fresc pel vent de nord que va bufant i seguint amb la mateixa tònica dels darrers dies. Temperatures màximes al voltant de 19ºC al fons de les valls, dels 13ºC a mitja muntanya i dels 6ºC a 7ºC a alta muntanya.

Resum mensual de precipitació:


Sort 46,4mm
Llessui 53,8mm
Esterri A. 40,6mm
Planes de Son 59,6mm
Tavascan 51,8mm
Port Ainé 86mm
Llagunes 61,8mm


Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP