Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

31 de maig de 2014 Dia gris i pluges febles

dissabte, 31 de maig de 2014Dia gris i cobert amb núvols  baixos que emboiraven el cap del Port de la Bonaigua i algunes pluges febles. A la tarda tot i que ha continuat ennuvolat les clarianes s'han anat obrint pas deixant els cels mig coberts però deixant una tarda tranquil·la. L'ambient fresc en general, i fred a cotes altes.
3,5mm a la Bonaigua o 14,3mm a Certascan.

Les temperatures màximes han arribat als 19,6ºC a Sort, però només 15,9ºC a Esterri d'Àneu on la influéncia del nord és més patent, a mitja muntanya els valors màxims han arribat al voltant dels 11ºC a 13ºC i a alta muntanya valors entre 0ºC i 2ºC. Els valors mínims han estat entre 9ºC i 11ºC al fons de les valls, al voltant de 5ºC a mitja muntanya i negatives al voltant de -1ºC a alta muntanya.


Resum mensual de precipitació:
Esterri A. 111,2mm
Planes de Son 117,4mm
Llagunes 101,2mm
Farrera 61,2mm
Amitges 82,6mm
Sort 73,4mm
Port Ainé 99mm
Tavascan 79,4mm
Espot 76mm
Alins 57,4mm
Altron 75,6mm
Montenartró 79,4mm
Quanca 90mm
Capdella 107,6mm
Toran 148,2mm

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP