Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

4 de maig de 2014 Dia estable i assolellat

diumenge, 4 de maig de 2014

 

Diumenge de platja a Altafulla - Tamarit

 


 

Després de la inestabilitat i el vent dels últims dies, avui torna la calma i s'imposa el temps estable amb sol i ambient encara fresc però suau a les valls a migdia. L'amplitud tèrmica d'avui ha estat considerable al fons de les valls amb valors d'amplitud de més de 20ºC de diferència entre mínimes i màximes.

Les temperatures màximes al fons de les valls han arribat dels 21ºC als 24ºC, entre 16ºC i 18ºC a mitja muntanya i al voltant de 8ºC i 9ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre els 0ºC i 2ºC al fons de les valls, al voltant de 3ºC a mitja muntanya i negatives a alta muntanya amb valors de -5ºC a -0,5ºC.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP