Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

5 de maig de 2014 Temps estable

dilluns, 5 de maig de 2014Continua el temps estable i assolellat amb presència de núvols alts per la tarda. Les temperatures tot i ser suaus a migdia no són gaire elevades.
Les temperatures màximes han arribat als 23ºC al fons de les valls, als 18ºC a mitja muntanya i entre 9ºc i 13ºC a alta muntanya.
Les temperatures mínimes han estat entre 0ºC i 2ºC a les valls, -0,5ºC a les Planes de Son i mínimes de 1ºC a 2ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP