Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

7 de maig de 2014 Dia variable amb algun plugim

dimecres, 7 de maig de 2014


Dia variable al llarg de la jornada, amb nuvolades que han anat passant i amb estones de sol. A alta muntanya s'han registrat unes minses quantitats de precipitació, al voltant dels 2mm.

Les temperatures són similars a les de cada dia, les màximes a les valls han arribat als 24ºC i 25ºC, al voltant de 19ºC a mitja muntanya i al voltant de 10ºC i 11ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat al voltant de 11ºC al fons de les valls, entre 6ºC i 9ºC a mitja muntanya i al voltant de 4ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP