Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

8 de maig de 2014 Ruixats al vespre

dijous, 8 de maig de 2014


L'estany Tort de Peguera a dia 8 d'abril,  i el mateix a dia 8 de maig de 2014 en procés de fusió

Dia variable amb creixement de nuvolades que han deixat el cel cobert a última hora deixant ruixats al pirineu. Les quantitats recollides fins les 21h són 8,4mm a Port Ainé, 7mm a Rialp, 5,2mm a Espot, 2,6mm a Sort.

Les temperatures màximes han arribat fins els 25ºC al fons de les valls, fins els 21ºC a mitja muntanya i fins els 13ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre 7ºC i 10ºC al fons de les valls, al voltant de 5ºC a mitja muntanya i al voltant de 4ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP