Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Alquézar, un poble monumental al Somontano

dijous, 8 de maig de 2014


ComunidorSituat a la comarca del Somontano de Barbastro (Huesca), Alquézar és un poble preciós i monumental situat al costat del riu Vero i molt aprop del congost del mateix nom. El seu terme municipal pertany al Parc Natural de la Sierra y los Cañones de Guara.
Es troba a 660 metres d'altitud i té 298 habitants segons la Wikipèdia.
El seu nom el deu al castell de Al Qasr i fou un dels principals punts de defensa de Barbastro.

Actualment el castell-colegiata és monument históric artístic i el poble está declarat com a conjunt históric-artístic i encants no li falten. Només cal donar un passeig pels seus carrerons medievals per adonar-se'n que ens trobem en un lloc especial ple d'história.
El castell-colegiata que es troba al punt més alt del poble, es mereix una visita guiada amb deteniment, i gran sorpresa per a nosaltres, doncs ja sabeu que els col·leccionem per l'interés que tenen, també disposa de comunidor, encara que no es visita, com podeu veure en algunes de les imatges. També ens crida molt l'atenció les xemeneies, encara que d'aquest estil n'hem vist en altres zones del pirineu aragonès.

Més informació: Alquézar

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP