Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

El castell de Viacamp, un gran mirador

dilluns, 26 de maig de 2014
El petit poble de Viacamp es troba a la comarca de la Ribagorza aragonesa, a 11 km. de Benabarre i a l'entorn del Montsec d'Estall, on es troba el centre d'Informació del Montsec.
Però dalt un turó ens trobem el més interessant, les restes del que havia estat el castell, una torre de defensa, una església i les restes d'un recinte emmurallat. Un lloc enlairat des del que s'albira una impressionant vista de 360º amb els pirineus i el Montsec com a telò de fons.

La torre cilíndrica, que es pot pujar a visitar fins dalt de tot a través d'unes escales, crida l'atenció per la seva altura, més de 20 metres. Fou edificada perl rei Ramiro I d'Aragó l'any 1061 per a defensar el territori.

Restes de l'església
Conjunt monumental de Viacamp


Els Pirineus vistos des de Viacamp

Sens dubte, és un lloc per parar i visitar, deixar-se corprendre per la magnífica vista de tot l'entorn i per la particularitat de l'emplaçament.
També és un bon punt de partida per endinsar-se al Montsec de l'Estall.
Més informació a: http://www.xtec.cat/~probert/it/montsec/estall/cat.html

Imatges i text: @meteopallars
Font: wikipèdia

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP