Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

La casa-cova de Campo de Criptana

divendres, 16 de maig de 2014
Les casa-cova són unes construccions típiques excavades a la roca prop dels molins on vivíen antigament els veïns del poble, sobretot els moliners que també les podien fer servir com a graner. Aquesta casa-cova és visitable i consta d'un pati exterior, un menjador amb llar de foc, una despensa, dormitori i racons per a guardar els estris. Es un tipus d'habitatge senzill i funcional però, sobretot, molt fresc per a temps de calor i més resguardat quan fa fred. A l'entrar es nota el seu particular microclima. Aquesta casa-cova es troba al poble de Campo de Criptana (La Manxa).


Fotografies: @meteopallars

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP