Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

11 de juny de 2014 Tarda de tempestes

dimecres, 11 de juny de 2014


mapa de llamps d'avuiTarda de ruixats i tempestes que han afectat al llarg d'unes hores tot el pirineu occidental i també altres zones properes.

Els registres acumulats fins les 21:30h:
Esterri d'Àneu 5,4mm
Planes de Son 7,2mm
Amitges 17,8mm
Farrera 3mm
Escàs 8,5mm
Salòria 27,1mm
Espot 12,8mm

Les temperatures màximes avui han arribat fins els 33,2ºC a Sort, però a la resta s'ha quedat al voltant de 25ºC o 26ºC pel que fa a les valls , dels 20ºC a 22ºC a mitja muntanya i al voltant dels 12ºC a alta muntanya. Les temperatures mínimes han estat entre 7ºC i 11ºC a les valls i a mitja muntanya i entre 5ºC i 6ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP